Avondvierdaagse Heiloo

Het wandelevenement van Heiloo

Cultuur, historie en natuur

Cultuur, historie en natuur zijn kernwoorden die bij Landgoed Nijenburg en Heiloo horen. Op de routes van de avondvierdaagse van Heiloo kom je het allemaal tegen.

Natuurmonumenten heet je welkom op Landgoed Nijenburg. Veel mensen kennen het hondenlosloopgebied en de Kattenberg. Ken je ook het Overbos? En heb je wel eens het wandelpad door de weilanden gelopen? Landgoed Nijenburg is nog prachtig compleet: het huis en de schilderijen en het poppenhuis, de tuinen, het parkbos, het wandelbos en de boerderijen met weilanden. De afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten hard gewerkt om verschillende onderdelen van het Landgoed op te knappen en de cultuurhistorie mooier zichtbaar te maken. Zo is bijvoorbeeld een stuk laan langs de Kattenberg met jonge bomen ingeplant (op dag twee kom je er langs!) en in het parkbos het kleine theatertje de Comédie opgeknapt (dag drie).

Twee mooie trainingswandelingen

Een tip voor wandeling om een beetje te trainen en genieten tegelijk? Loop de gele route op Landgoed Nijenburg. Volg de gele pijltjes vanaf het startpunt aan de Belieslaan-Stetlaan. Als je de NatuurRoute-app van Natuurmonumenten erbij pakt, krijg je onderweg leuke natuurweetjes over het landgoed. Je loopt door laantjes en beukenbos en natuurlijk over de Kattenberg. In het voorjaar veel bloemen onderweg, en misschien hoor je de nachtegaal zingen! Deze route is 4,1km. Je kunt deze route ook printen van de website: www.natuurmonumenten.nl/nijenburg.

Voor een langere trainingswandeling is het ‘3-landgoederenrondje’ een aanrader. In Heiloo zijn drie prachtige landgoederen: Willibrord, Ter Coulster en Landgoed Nijenburg. Via het wandelnetwerk kun je een prachtig rondje van ca 8km lopen. Langs de prachtige borders en de zichtbepalende kapel van landgoed Willibrordus, de eeuwenoude Ter Coulstervaart, de theekoepel in het Ter Coulsterbos. Verder door de weilanden over het Heilooër Die naar Landgoed Nijenburg met het buitentheatertje en de “hondenherberg”. De route is ongeveer 8km lang en loopt door weilanden, bos en het dorp. Honden mogen niet mee door de weilanden. Onderweg zijn een aantal overstapjes en smalle bruggetjes. Daardoor is de route niet geschikt voor wandelwagens. Volg de groene pijltjes langs de knooppunten 75-77-41-40-74-04-03-26. Je kunt hierbij de app van wandelroutenetwerk Noord-Holland gebruiken.

Help mee

Help mee om Landgoed Nijenburg zo mooi te houden. Word lid van Natuurmonumenten of meld je aan bij OERRR! www.natuurmonumenten.nl


© Natuurmonumenten

© Natuurmonumenten